06-81252065 info@back2harmony.nl

INTUÏTIEVE ONTWIKKELING

img_4128

Intuïtieve Ontwikkeling

Wil je meegaan op een innerlijke ontdekkingsreis?

Wil jij leren vertrouwen op de informatie die vanuit je innerlijke wijsheid komt?

Wil je weten hoe jouw intuïtie zich aan jou manifesteert?

Wil je leren hoe jij jouw intuïtie in het dagelijkse leven kan inzetten?

Wil je weten welke energie/gevoel van jou en wat van de ander is?

Wil je meer in balans zijn met je zelf?

“Intuïtie is de eigenschap dat je iets aanvoelt zonder er over na te denken. Andere woorden voor intuïtie is ingeving of instinct. Letterlijk betekent intuïtie vanuit het Latijn: innerlijk zien”.

In onze Westerse maatschappij zijn wij heel erg gefocust op de buitenwereld. We hebben geleerd om vooral te varen op onze ratio. Dit heeft ons ver gebracht. Maar we hebben over het algemeen onze eigen binnenwereld steeds minder aandacht gegeven waardoor veel mensen hun eigen intuïtie niet of nauwelijks (h)erkennen. Onze intuïtie is vaak een fluistering die overschreeuwd wordt door onze ratio. Daardoor nemen we maar al te vaak beslissingen in ons leven die achteraf niet goed aan voelen.

Deze cursus is een stap om jouw intuïtie te verhelderen. Het helpt je om dichter bij jezelf te komen en ik leer jou hoe je kunt vertrouwen op de informatie vanuit jouw binnenwereld. Hoe je het kunt herkennen. Het kan een extra dimensie geven aan jouw leven. Je wordt bewuster van jouw eigen mogelijkheden en in de cursus geef ik jouw praktische handvatten om jouw intuïtie in je dagelijks leven te gebruiken zoals je gezin en werk. Je komt in contact met jouw waarheid en innerlijke wijsheid.

Je wordt bewust van wat je voelt en denkt.

Door je intuïtie te vergroten leer je te voelen wat wel of niet bij jou past en waar je grenzen liggen

In deze cursus gaan we visualiseren, mediteren, ontspanningsoefeningen doen. Daarnaast leer ik jou hoe je moet gronden. Veel mensen zijn niet goed genoeg geaard. Wat is dat en hoe zorg je er voor dat je geaard of gegrond blijft. Waarom is dit zo belangrijk?

Vervolgens leer ik jou ook om jouw energie te herkennen van de ander en hoe je er voor zorgt dat je energieën van anderen niet overneemt en dat jij jouw energie bij jou houdt. Veel mensen hebben hier geen idee van, maar roepen wel doorlopend moe te zijn. “Het weg lekken van jouw energie” kan hier een oorzaak van zijn. In deze cursus proberen we inzicht krijgen in verschillende invloedfactoren en overtuigingen die jou beperken in je dagelijks leven. Ook zullen we veel aandacht besteden aan psychometrie; het lezen van voorwerpen en / of foto’s.

Deze cursus duurt 4 dagen.

Tijdsduur : 4 dagen van 10:00 – 17:00

Datum: 21 september , 13 oktober, 7 december en 21 december 2019

Inverstering: € 300,-

http://www.jeoudekazernenu.nl/kazernes-a-f/bergansius/x-bergansius.html

Locatie    : P.L. Bergansiuskazerne, Nieuwe Kazernelaan 2, 6711 JC Ede

U kunt zich opgeven op:  www.info@back2harmony.nl

Boosheid transformatie dag

Boosheid is een emotionele spanning. Het kan zorgen dat je jezelf niet meer onder controle hebt. Boosheid is de drijvende kracht achter het bewaken van je grenzen. Opgekropte boosheid kan je moe maken en zorgt voor lichamelijke klachten. Achter boosheid kan stress zitten. Werk druk, verdriet of trauma. 

Als je boos blijft op iemand of een situatie, dan blijf je slachtoffer van de situatie en kom je niet in je liefde en vrijheid. 

Achter je boosheid zit een enorme kracht. Onder druk jij je boosheid? Dan is deze dag perfect voor jou! 

Een intens mooie en transformerende dag voor iedereen die het zat is om boosheid, trauma en/of andere emoties te onderdrukken. Jij die verlangt naar vrijheid. 

Durf jij je boosheid onder ogen te zien? Ben je er klaar mee om de boosheid te onderdrukken? 

Datum: 19 oktober 2019

Tijdsduur: 10:00 – 17:00

Inverstering: €250,- incl lunch, thee/koffie en lekkers

Locatie: P.L. Bergansiuskazerne, Nieuwe Kazernelaan 2, 6711 JC Ede

U kunt zich opgeven op:  www.info@back2harmony.nl

Workshop Innerlijk Kind

Aanmelden
learn-64058-2

Bij de geboorte is ieder kind nog een onbeschreven blad. Tijdens het opgroeien, raakt het kind vaak verwond doordat ouders niet altijd in voldoende mate kunnen voorzien in zijn of haar behoeften. Om de pijn van het gemis aan aandacht, liefde of veiligheid draaglijk te maken, ontwikkelt het kind strategieën die op dat moment nuttig en nodig zijn om te kunnen “overleven”.

Worden de pijnlijke ervaringen uit de kindtijd onvoldoende verwerkt, dan grijpt het gekwetste kind in een volwassen mens onbewust terug op die oude strategieën, zodra het geraakt wordt door situaties die de pijn van vroeger oproepen. Hierdoor leeft de persoon afwisselend in twee belevingswerelden: die van de volwassene en die van het gekwetste kind in hem of haar. Dit ondermijnt op termijn de gezondheid en vormt een belemmering om voluit te leven.

Voor wie?

Ben je snel uit balans, heb je het gevoel dat je het nooit goed genoeg doet, heb je last van depressieve gevoelens, hardnekkige overtuigingen, verslavingen, contact- of relatieproblemen, gebrek aan energie, minderwaardigheidsgevoelens of boosheid naar jezelf of anderen, dan is de kans groot dat jij je onbewust laat leiden door het gekwetste kind in jou. Dit heeft grote invloed op jou functioneren. Als deze invloed bewust wordt gemaakt en de relatie met het kind in je hersteld wordt, zal dit je leven en welzijn in positieve zin veranderen. Iedereen die het verlangen heeft met meer levensvreugde en bezieling te leven, zal baat hebben bij deze workshop.

 • Heb je moeite om je grenzen te stellen?
 • Ben je snel uit balans?
 • Heb je het idee dat, wat je ook doet het nooit genoeg is?
 • Ben je altijd bezig bent om een andere naar de zin te maken (pleaser)?
 • Voel jij je alleen, eenzaam ?
 • Heb je het gevoel dat jij er niet toe doet
 • Heb je het gevoel dat je de moeite niet waard bent, minderwaardigheidsgevoelens?
 • Heb jij het gevoel dat, wat je ook doet het niet lukt om succesvol te zijn ?
 • Heb je het gevoel dat je faalt?
 • Heb je een laag zelfbeeld?
 • Is het moeilijk voor jou om contact te maken en vrienden te hebben of     relatieproblemen?
 • Heb je het gevoel dat je onzichtbaar bent?
 • Wordt je niet gehoord door je omgeving?
 • Heb je het gevoel dat liefde niet voor jou is weggelegd?
 • Heb je last van depressieve gevoelens?
 • Heb je last van verslavingen?
 • Heb je last van hardnekkige negatieve overtuigingen?
 • Ben je boos op jezelf en of anderen?
 • Heb je gebrek aan energie?
 • Wil jij je angsten overwinnen?

De workshop

In onze Innerlijk Kind workshops scheppen wij een warme en veilige plek voor je innerlijke kind om er weer te mogen zijn. Je werkt aan het herstellen van de relatie met het kind in jezelf, zodat je de wonden kunt helen en de gemiste ontwikkelingen kunt inhalen. Op allerlei afwisselende manieren nodigen wij jouw kind uit om weer tevoorschijn te komen. We maken gebruik van diverse technieken zoals visualisaties.

In contact met het innerlijk kind kan er een stuk rouwverwerking plaatsvinden, rouw om alles wat er niet was en rouw om gebeurtenissen die pijnlijk waren. Onverwerkte boosheid en wrok krijgen op een veilige manier de ruimte om geuit worden. Het kind kan gaan ontspannen, mag gaan genieten en zich laten koesteren in menselijke warmte en woorden. Deze workshop is om jezelf te bevrijden van programmering door de ouders of opvoeders, waardoor je meer ruimte en vrijheid als volwassene krijgt. Je ontwikkelt inzicht in de behoeften van je eigen innerlijke kind maar ook in die van de mensen om je heen.

In deze workshop staat centraal hoe jouw kinderjaren doorwerken in de persoon die jij NU bent. Ze hebben je hoogstwaarschijnlijk veel positieve eigenschappen opgeleverd. Maar, wellicht ook overtuigingen, opvattingen, overlevingsmechanismen of oordelen die je als volwassene in de weg zitten.

Als jij je hier nog bewuster van bent, kun je er beter mee om gaan en zo nodig beperkende overtuigingen veranderen.

Programma Je krijgt een korte theoretische onderbouwing over bovenstaand onderwerp. Dit zal worden afgewisseld met oefeningen, want de enige manier om echt bewustzijn te krijgen en wenselijke veranderingen door te voeren, is ermee aan de slag te gaan. Ervaren. Zo kun je contact maken met een ‘Innerlijk Kinddeel’ in jezelf. We doorlopen in vogelvlucht jouw eigen kinderjaren. Wat waren je behoeften? Wat had je te leren? en Welke ‘beschadigingen’ heb je daarbij opgelopen? En hoe werkt dit door in je leven nu?

We zullen bij de oefeningen in kleine groepjes werken, zodat er een sfeer van veiligheid wordt gecreëerd om met dit (soms kwetsbare) deel contact te maken. Je ‘Innerlijke Kind’ kan dan een blijvende bron van vreugde voor je worden door steeds meer bewustzijn.

Verder gaan we aan de slag met elementen die hiermee te maken hebben. Zoals bewustwording wanneer je vanuit je kind-bewustzijn of vanuit je Volwassen-bewustzijn reageert. Welke afweermechanismen heb jij je eigen gemaakt? Hoe werken ze? En in hoeverre dienen ze jou op dit moment nog?

Hoe werken emoties en hoe ga je ermee om? Hoe kun je ze vóór je laten werken in plaats van tegen je? En hoe kun je op een positieve manier met deze ‘Innerlijk Kinddelen’ omgaan?

VOOR WIE?

 • Heb je moeite om je grenzen te stellen?
 • Ben je snel uit balans?
 • Heb je het idee dat, wat je ook doet het nooit genoeg is?
 • Ben je altijd bezig bent om een andere naar de zin te maken (pleaser)?
 • Voel jij je alleen, eenzaam ?
 • Heb je het gevoel dat jij er niet toe doet
 • Heb je het gevoel dat je de moeite niet waard bent, minderwaardigheidsgevoelens?
 • Heb jij het gevoel dat, wat je ook doet het niet lukt om succesvol te zijn ?
 • Heb je het gevoel dat je faalt?
 • Heb je een laag zelfbeeld?
 • Is het moeilijk voor jou om contact te maken en vrienden te hebben of     relatieproblemen?
 • Heb je het gevoel dat je onzichtbaar bent?
 • Wordt je niet gehoord door je omgeving?
 • Heb je het gevoel dat liefde niet voor jou is weggelegd?
 • Heb je last van depressieve gevoelens?
 • Heb je last van verslavingen?
 • Heb je last van hardnekkige negatieve overtuigingen?
 • Ben je boos op jezelf en of anderen?
 • Heb je gebrek aan energie?
 • Wil jij je angsten overwinnen?

Dan is de kans groot dat jij je onbewust laat leiden door het gekwetste kind in jou. Dit heeft grote invloed op jou functioneren. Als deze invloed bewust wordt gemaakt en de relatie met het kind in je hersteld wordt, zal dit je leven en welzijn in positieve zin veranderen. Iedereen die het verlangen heeft met meer levensvreugde en bezieling te leven, zal baat hebben bij deze workshop.

Wanneer?

Wij geven deze eendaagse workshop op de volgende datums:

Tijdsduur: 10.00-17.00

Datum: 28 september 2019 en 8 februari 2020

Inverstering: 

Locatie: volgt nog

U kunt zich opgeven op:  www.info@back2harmony.nl

Binnenkort geven we een 3 daagse innerlijke kind workshop dit is op 22, 23 en 24 mei 2020.

(Locatie en tijd volgt)

Voor vragen of aanmeldingen

Stuur een mail of bel naar Jamila el Mansouri of naar mij Fanny Urristi

Jamila el Mansouri Fanny Urristi
De Fantasie 12 Koelhorst 10
3823 WH Amersfoort 6714 KP Ede
06-40361318 06-81252065
info@metjamila.nl info@back2harmony.nl
www.metjamila.nl www.back2harmony.nl

WORKSHOP KINDER MASSAGE

Wil je zelf jou kind masseren? Dan leer ik het jou graag aan.

De liefdevolle aanraking zorgt ervoor dat jullie een diepere band krijgen. Je kind vertrouwt meer op jou en durft makkelijker problemen met jou te delen, voelt zich gezien en gehoord. En natuurlijk brengt het ontspanning en rust en zal jou kind beter slapen. Maar massage is ook gewoon prettig en een gezellig, knus moment dat jullie relatie veel goed kan doen. De sociale vaardigheden worden tijdens massage geoefend door middel van gesprek en lichaamstaal, maar massage kan ook het concentratievermogen van zowel ouder als kind verhogen. Iedereen kan zijn kind masseren. Een kind dat gemasseerd wordt kan zich beter verbinden met de ouders, met anderen en voelt zich meer welkom op aarde. Heb je niet veel tijd dan kan je alleen de voetjes masseren. Ook met kindervoetjes masseren bereik je dit resultaat.

Workshop kindervoetjes masseren

Voetjes masseren is ideaal om de dag af te sluiten voor ouder en kind, en duurt hoogstens 15 minuten. Het kind raakt hierdoor de energie van de dag kwijt, ook de energieën en ergernissen van andere mensen die hij/zij opgelopen heeft gedurende de dag en kan beter slapen. Hiermee aard je het kind goed zodat deze zich beter kan concentreren op school. Het is een rustmoment in hun, soms al zo drukke week. Bovendien is het een mooie gelegenheid om een fijn gesprek te hebben met je kind.

Kinderen die gaan kruipen, vinden het vaak moeilijk om stil te blijven zitten of liggen voor een massage, een korte massage van bijvoorbeeld alleen de voetjes kan dan al genoeg zijn. Een klein lied of spelletje kan het ook wat interessanter maken voor je kleintje.

Massage voor pubers

Eigenlijk is geen enkel kind te oud voor massage, iedereen heeft behoefte aan aanrakingen. Juist voor pubers kan massage ook erg goed zijn. Door de veranderingen in hun hormoonhuishouding hebben ze veel last van stress, wat door massage verminderd kan worden. Tijdens de massage kan je misschien gemakkelijker in contact komen met je kind en waardevolle gesprekken voeren, die jullie band veel goed kan doen.

Voor meer informatie  over de workshops:

06-81252065

Aanmeldingsformulier Workshops

Gegevens deelnemer: